Slik sparer du mer penger – 32 gode spareråd som gir deg bedre økonomi

Ønsker du å spare penger? Ofte kan det lønne seg å ta en opprydning i økonomien sin, og se på hva man faktisk bruker penger på. På denne siden har vi samlet 32 smarte råd til deg som ønsker å spare penger. Vi håper du kan lære noe nytt, det gjorde i hvertfall vi!

  1. Når du handler mat, så vær klar over at de billigste matvarene ofte befinner seg på øverste eller nederste hylle, du finner de ikke på øyenivå.

  2. Sjekk kiloprisen på varene og ikke enhetsprisen som står på hylla. Dette gjør at du får et mer riktig bilde på hva varen faktisk koster.

  3. Dersom du kjøper noe fra en automat, ta alltid på mynten med lavest verdi først. Dersom maskinen er ødelagt ender du ikke opp med å tape så mye penger.

  4. Gå aldri sulten i butikken. Da er det mer sannsynlig at du kjøper ting du egentlig ikke trenger.

  5. Restauranter må gi deg gratis vann. Dersom du har litt dårlig råd kan du derfor spare på å ikke kjøpe dyr drikke.

  6. Trenger du utstyr til barn, så er det mye fint brukt å finne på finn.no eller på salgsgrupper på facebook.


  7. Når du bestiller deg kaffe, spør om en medium kaffe i en stor kopp. Baristaen må da estimere hvor mye medium er, og du ender ofte med å få mye mer kaffe enn du har betalt for.

  8. Ta med deg matpakke på jobb – Kantinemat er dyrt, og kan koste deg mye i året om du begynner å regne på det.

  9. Når du netthandler, bør du alltid google etter rabattkoder før du gjør handelen. Du kan ofte finne mange forskjellige typer rabatter, alt fra 20% avslag til fri frakt. Sjekk også ut denne Facebook-sida, som holder deg oppdatert på når det et gode tilbud å finne – Rabattkoder, kuponger og gode tilbud.

  10. Sjekk ut butikkenes egne merkevarer når du handler, disse er ofte mye billigere enn de kjente merkevarene.

  11. Ta en opprydning i fryseren. Ofte er det mye å finne der som du har glemt at du har kjøpt. Sett deg som mål å spise ut av fryseren før du kjøper noe nytt.

  12. Se gjennom garderobeskapet, ofte finner man sko, klær eller vesker man aldri bruker. Disse kan du selge på finn eller på salgsgrupper på facebook.

  13. Når du lager middag, så lag store porsjoner som varer flere dager. Dette går like fort som å lage en liten porsjon, så dette er både billigere og tidsbesparende.

  14. Lag en oversikt over når maten du har i kjøleskapet og i fryseren går ut på dato. På den måten unngår du å kaste så mye mat.

  15. Ferdigbakte brød er ofte dyre, så du kan spare veldig mye på å bake brødet ditt selv. På denne måten får du også full kontroll på hva brødet ditt inneholder.


  16. Når du er i ferd med å gå for å betale noe, stopp opp litt og tenk deg om i 10 sekunder. Har jeg behov for en ny bluse, eller kommer den bare til å bli liggende i skapet? Kommer jeg til å bruke disse skoene, eller blir de bare skapfyll? Denne praksisen kaller vi 10-sekunders regelen, og vil ofte stoppe deg i å gjøre unødvendige innkjøp.

  17. Samle forsikringene dine hos et selskap, da får du som regel en god totalrabatt. Det kan i tillegg lønne seg å se over forsikringene du har på jobb og privat, og si opp de man ikke trenger. Ofte kan man finne ut at man er dobbeltforsikret.

  18. Dersom du har barn vet du at det fort kan bli litt penger brukt på gaver til barnebursdager. Følg derfor med når lekebutikkene har tilbud, og kjøp inn mange gaver på dette tidspunktet. Da har du også gavene klare når invitasjonene kommer, og du slipper å stresse rundt og lete etter gave når tiden kommer.

  19. Takk ja til bonuskort i butikker, mange kjente matvarebutikker som for eksempel Rema 1000 og Coop har gode bonusordninger.

  20. Det lønner seg ikke å være trofast mot banken sin. Små forskjeller i rente kan gjøre et stort utslag på et stort boliglån. Den enkleste måten å sammenligne de forskjellige villkårene til bankene finner du ved bruke finansportalen.no fra Forbrukerrådet.

  21. SNESFUN.com så kan du spille nesten alle nintendo spill gratis.


  22. Dersom du har gåavstand til jobb eller barnehage – Gå eller ta sykkelen i stedet for å ta bil. Det mindre du kjører det mer sparer du i bensin og bilforsikring. I tillegg er det jo en fin helsefordel med å holde seg i bevegelse.

  23. Bruk tørketrommelen mindre dersom du kan,  og lufttørk heller klærne. Dette sparer du mye strøm på.

  24. Gå på biblioteket i stedet for å kjøpe bøker dersom du kun planlegger å lese boka en gang. På denne måten sparer du både plass i hyllene og penger.

  25. Prut når du skal kjøpe dyre gjenstander, det verste som kan skje er at du får et nei. Elektronikkbutikker og bilforhandlere kan ofte strekke seg lenger i pris enn du tror.

  26. Når du tar drosje et sted du ikke er kjent, kan det lønne seg å legge inn sluttdestinasjonen din i GPSen på telefonen din. På den måten kan du følge med på at sjåføren ikke lurer deg, og tar en lengre rute enn nødvendig.

  27. Matvarebutikker lagrer ofte produktene sine etter dato, noe som gjør at de med kortest holdbarhet står i øyenivå, helt fremst. Det lønner seg derfor å sjekke datoen på produktene som står lenger bak eller lenger ned.


  28. 7 ting du bør vite før du booker et fly: 1. Bruk incognito modus når du sjekker flypriser. Prisen kan gå opp når du besøker en webside flere ganger. 2. Seks til åtte uker før du vil booke et fly er ofte den billigste tiden å kjøpe reisen. 3. Den billigste dagen å kjøpe reise på er tirsdag eller onsdag. 4. De billigste dagene å fly på er tirsdag, onsdag og lørdag. 5. Søndag er ofte den dyreste dagen å fly. 6. Prisene kan forandre seg opptil 3 ganger om dagen. 7. Salg skjer oftest i begynnelsen av uken.

  29. Du kan ofte spørre i den lokale pizza-restauranten om de har noen ordre som folk aldri hentet. Ofte kan du få disse til halv pris.

  30. Har du et godt forhold til naboene dine? Del på Wi-Fi-en og del regningen.

  31. For å spare penger når du er på shopping bør du aldri røre noe av det som er utstilt. Når du tar på noe i butikken blir det mye mer sannsynlig at du kjøper det.

  32. Betal regningene dine i tide, så slipper du purregebyr. Purregebyr er jo penger du kaster rett ut av vinduet, så det lønner seg å ha god oversikt over når regningene forfaller.

Likte du disse rådene? Da må du gjerne dele dem med vennene dine på sosiale medier!

Lik oss også gjerne på Facebook for flere gode råd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *